Leica GM30 GNSS


Da bi donosili brze i ispravne odluke, profesionalci koji se bave praćenjem stabilnosti objekata zahtevaju podatke o poziciji kritičnih prirodnih i veštačkih objekata. Prevazilazeći trenutne a i buduće potrebe u pogledu praćenja GNSS signala sa svojih 555 GNSS kanala, Leica GM30 monitoring prijemnik predstavlja pouzdano rešenje koje isporučuje najkvalitetnije rezultate 24 časa 7 dana u nedelji. Sa podrškom za sve raspoložive i buduće GNSS signale, specijalistima se garantuju pravovremene I tačne informacije o stabilnosti važnih objekata potrebne za reakciju u slučaju potencijalnih problema.

„Sve-u-Jednom“ GNSS monitoring prijemnik
Leica GM30 je namenjen za kontinualan rad pri različitim scenarijima. Ovaj prijemnik poseduje brojne funkcionalnosti uključujući „site monitor“ aplikaciju, Leica VADASE opciju, registraciju sirovih podataka i automatsko slanje prikupljenih podataka na FTP server. Uz malu potrošnju, više interfejsa uz mogućnost simultane komunikacije i dizajn koji izdržava teške uslove, ovaj robusni prijemnik je spreman za svaki izazov.

Vrhunska GNSS tehnologija
Prevazilazeći trenutne a i buduće potrebe u pogledu praćenja GNSS signala sa svojih 555 GNSS kanala, Leica GM30 monitoring prijemnik predstavlja pouzdano rešenje koje isporučuje najkvalitetnije rezultate 24 časa 7 dana u nedelji. Detektujte i reagujte brže na potencijalne probleme korišćenjem svih raspoloživih i budućih GNSS signala obezbeđujući pravovremene I tačne informacije o stabilnosti važnih objekata.

Raznovrsnost i kastomizacija
Leica GM30 je spreman za kastomizaciju u cilju prilagođavanja bilo kom monitoring scenariju za kontinualno statičko ili dinamičko praćenje objekata. Ovaj prijemnik se lako kombinuje sa različitim eksternim uređajima, pri čemu se Leica GM30 idealno povezuje sa Leica Spider i Leica GeoMoS programima. Pored toga registrovanje sirovih podataka obezbeđuje direktnu vezu sa Leica CrossCheck servisom.

Leica VADASE
Leica VADASE (Velocity and Displacement Autonomous Solution Engine) obezbeđuje moćan prikaz brzih pomeranja korišćenjem jedinstvenih procesnih algoritama. U realnom vremenu, tačne i brze informacije o brzini i pomeranjima objekata se prosleđuju inženjerima i naučnicima u cilju dobijanja kompletnog, preciznog i pouzdanog monitoring rešenja. Leica VADASE obezbeđuje upotrebljive informacije u realnom vremenu nezavisno od bilo kog korekcionog GNSS RTK servisa. Sve informacije koje se odnose na pomeranja se prosleđuju dalje ili registruju na samom GNSS prijemniku, a o njima korisnik može biti obavešten i putem e-mail poruka. Zahvaljujući ovim trenutnim informacijama, profesionalci imaju bolje razumevanje o ponašanju objekta i mogu preduzeti neophodne akcije u cilju smanjenja štete i spašavanju ljudskih života:

  • Potpuno autonomno – bez potrebe za GNSS RTK korekcijama
  • Trenutne informacije o brzim relativnim pomeranjima su raspoložive sa frekvencijom do 20 Hz u realnom vremenu
  • Integracija u sisteme za rano upozoravanje – „early warning systems“